Verikokeet

Hyvinvointikampanjaan osallistuvilla on mahdollisuus saada maksutta Nightingale Healthin edistyksellinen verikoe, jonka avulla voidaan ennakoida sydän- ja verisuonitauteja paremmin kuin tavanomaisilla kolesterolitesteillä.

Verikokeella yhdestä verinäytteestä voidaan selvittää tavanomaisten veren merkkiaineiden kuten verensokerin ja kolesteroliarvojen lisäksi muita merkkiaineita, jotka kertovat sairastumisriskistä. Näitä ovat esimerkiksi apolipoproteiinit B ja A1, joiden mittaaminen tutkimusten mukaan parantaa sairastumisriskin ennustamista sydän- ja verisuonitaudeissa.

Nightingale Healthin verianalyysi on voittanut Vuoden Terveysinnovaatiopalkinnon 2018 ja YK:n ja maineikkaan yhdysvaltalaisen opinahjon MIT:n keksintökilpailun, ja se tulee kuluttajien saataville ensimmäistä kertaa maailmassa Posiolla hyvinvointikampanjan aikana.

ilmoittauTUMINEN verikokeeseen

Verikokeeseen voi ilmoittautua kuka tahansa posiolainen tai valinnanvapauden perusteella Posion sote-palvelupaikaksi valinnut 18 vuotta täyttänyt henkilö. Ilmoittautumisia ottaa vastaan terveyskeskuksessa henkilö, joka samalla tekee lähetteen verikokeisiin. Niillä jotka ovat osallistuneet kevään verikokeeseen on mahdollisuus ottaa koe toisen kerran kampanjan lopuksi syksyllä (ajanvaraus erikseen myöhemmin).

Ilmoittautuminen 11.–18.4. välisenä aikana (klo 7–11 ja 11.45–15 välillä, huom ei la ja su)  puhelimitse numerosta 040 8012 298

 

Verikokeiden ajankohta 23.–27.4. Ja 3.4.5. SEKÄ 7.9.5. välisInä aikOIna aamupäivällä klo 8–11.

 

> Ohjeet ja valmistautuminen verikokeeseen

 

VERIKOKEIDEN TULOKSET

 

Coronarian lääkäri Posiolla katsoo tulokset ja tekee järjestelmään kirjaukset sekä hoitosuunnitelman. Hoitajamme sen jälkeen kontaktoi asiakkaan 15.6.-31.8. välisenä aikana joko soittamalla tai tekstiviestillä ja asiakkaalle kerrotaan kokeiden tulokset sekä lääkärin suosittelema hoitosuunnitelma.