Verikokeet

Hyvinvointikampanjaan osallistuvilla on mahdollisuus saada maksutta Nightingale Healthin edistyksellinen verikoe, jonka avulla voidaan ennakoida sydän- ja verisuonitauteja paremmin kuin tavanomaisilla kolesterolitesteillä.

Verikokeella yhdestä verinäytteestä voidaan selvittää tavanomaisten veren merkkiaineiden kuten verensokerin ja kolesteroliarvojen lisäksi muita merkkiaineita, jotka kertovat sairastumisriskistä. Näitä ovat esimerkiksi apolipoproteiinit B ja A1, joiden mittaaminen tutkimusten mukaan parantaa sairastumisriskin ennustamista sydän- ja verisuonitaudeissa.

Nightingale Healthin verianalyysi on voittanut Vuoden Terveysinnovaatiopalkinnon 2018 ja YK:n ja maineikkaan yhdysvaltalaisen opinahjon MIT:n keksintökilpailun, ja se tulee kuluttajien saataville ensimmäistä kertaa maailmassa Posiolla hyvinvointikampanjan aikana.

ensimmäinen kierros

Ensimmäiset verikokeet otettiin keväällä 2018 ja niistä tulokset on ilmoitettu heille, joilla tulokset olivat poikkeavat.

toinen kierros

Uusi näytteenottokierros käynnistyy viikolla 47. Osallistuminen tähän näytteenottoon edellyttää, että olet osallistunut ensimmäiseen kierrokseen.

> Ohjeet ja valmistautuminen verikokeeseen

 

Niille henkilöille, joilla kevään verikokeissa oli täysin normaalit arvot, ei ole lähetetty automattisesti uutta verinäyteaikaa, koska aikaväli on lyhyt eikä tarvetta elintapamuutoksiin kokeiden perusteella ole ollut. Kannustamme kaikkia jatkamaan hyviä elintapoja.

VERIKOKEIDEN TULOKSET

Coronarian lääkäri Posiolla katsoo tulokset ja tekee järjestelmään kirjaukset sekä hoitosuunnitelman. Mikäli tuloksissa on poikkeavaa, sinuun otetaan yhteyttä.

Vuosikontrollikokeita suositellaan perusterveille 2-5 vuoden välein ja 1-2 vuoden välein heille, joilla on sydän- tai verisuonisairaus.

Laboratoriotulokset löydät OmaKannasta, Terveystiedot otsikon alta. Tämän alta löytyy Tutkimukset otsikko, josta aukeaa näkymä eri palvelutapahtumiin. Tulokset on liitetty johonkin palvelutapahtumaan eli löytyy avaamalla palvelutapahtumia.